woensdag 2 december 2015

Niet stil gezeten....

Het is alweer een aardig tijdje terug dat ik een berichtje heb geplaatst maar ik heb zeker niet stil gezeten. De behoefte om door de bossen te dwalen werd wat minder en het werken met lapjes werd weer wat meer en zo was de balans voor mij weer in evenwicht.

Nu was het ook zo dat onze nieuwe huisgenootjes, Samwise Gamgee en Roosje Katoen, veel aandacht nodig hadden dus alles bij elkaar opgeteld.....lappendeken schoot er bij in.De afgelopen maanden heb ik eerst het vogeltje Bertie afgemaakt. Het was een super leuke quilt om te maken met veel kleine details zoals een meloen met hele kleine pitjes, bloemetjes en al de mutsjes .


Nu moet ik er wel bijvertellen dat we drie hele leuke quiltclubjes hebben en als je dan thuiskomt heb je geen zin om te stofschuiven of de was te soppen maar .......juist QUILTEN!

Na Bertie wilde ik gewoon weer even wat blokken en sterren in  warme kleurtjes. Deze quilt heb ik op het quiltframe geregen en 's avonds pit ik hem door.


Eindelijk is nu ook mijn siggie quilt klaar. In 2008-2009 heb ik meegedaan aan de siggie swap. Annelies van de Berg had lijsten van mensen die aan deze ruil wilde meedoen en zo kreeg ik ook de adressen van mensen wereldwijd die siggie's maakte en wilde ruilen. Nu is er ook in Amerika een siggie swap en deze wordt georganiseerd door Brenda Papadakis die het boek de Dear Jean heeft geschreven.
Ook aan deze swap heb ik gedaan en het resultaat ....meer dan 300 siggie's van beide swaps en nu na zoveel jaar heb ik er nu eindelijk een internationale siggie quilt van gemaakt.
Wat was het leuk om er aan te werken..alles met de hand. Al die persoonlijke boodschapjes en al die brieven die de mensen meestuurde. Geen stofje is hetzelfde, geen boodschap gelijk. Het is best een grote quilt geworden...... helemaal top!
Een quilt waar je een warm hart van krijgt omdat je beseft dat er meer dan 300 vrouwen je een groet uit hun woonplaats stuurde........wat wil een mens nog meer.

Omdat onze doerakken graag met een quilt spelen heb ik voor hen speciaal ééntje gemaakt. Een ragetime speelkleed en ze gebruiken hem vaak. Kortom ik heb niet stil gezeten en nu ben ik bezig met een grote quilt. Met van alles en nog wat er in en natuurlijk wil ik graag ook mijn eigen stempeltje er op zetten.
Dit is het begin en de quilt wordt 230 bij 230 dus ik kan nog wel even vooruit. Er komen nog sterren, patchblokken en vogeltjes in dus ik denk, een super leuke quilt om te maken.Na deze quilt ga ik beginnen met de Woodland Creatures van Rosemary Makhan. De stofjes heb ik al uitgezocht maar eerst deze verder afmaken.

O ja....Pi onze kleine vondeling is ondertussen een stoere knaap geworden. Een kater die weet wat die wil en vaak 's nachts buiten is. Overdag ligt hij bij me als ik met mijn quiltlapjes bezig ben. Het gaat goed met Pi zoals jullie kunnen zien.


O ja....de eekhoorns daar gaat het ook goed mee. Ze hebben nieuwe nesten gemaakt en ze zien er gezond en weldoorvoed uit. Ze komen de winter wel door.Vrolijke groetjes Renée
7 opmerkingen:

Ineke zei

Wat gezellig, weer eens een blogje van jou Renee, dat is lang geleden! Tsjonge, je hebt wel heel wat werk verzet en schitterende quilts gemaakt, ook nog 3? quiltgroepen???
Wat zijn jullie poezebeesten al gegroeid en PI ziet er helemaal groot en gezond uit, leven als een echte koning. Succes verder met al je voornemens naar nog meer quilts etc.
Liefs, Ineke

Elly (creatieveling Elly) zei

WoW jij hebt zeker niet stilgezeten. Wat een prachtige werken. En heerlijke katten.
Groetjes Elly

Dia Borst zei

Ooo wat een mooie vogel quilt en een lieve poezen leuk om weer eens wat van je te lezen😃

Dia Borst zei

Ooo wat een mooie vogel quilt en een lieve poezen leuk om weer eens wat van je te lezen😃

Shirley zei

Hij is prachtig geworden, mooi doorgequilt! Ik kan niet wachten op foto's van de Woodland Creatures, het is zo'n mooi patroon, het is wel een joekel! En elke keer als ik een foto van Pi zie, moet ik aan Thor denken, zo triest dat hij zo avontuurlijk was dat hij het gevaar opzocht. Waarschijnlijk achterna gezeten door rivaliserende kater (een buurtbewoner herinnerde zich ruziënde katten 's avonds) de weg over gerend en daar aangereden. Ben ondanks dat wel dankbaar dat ik zijn ontbindende lichaampje heb gevonden en via zijn chip zekerheid kreeg dat hij het was.

الصفوة جروب zei

شركة ورس لمكافحة الحشرات
شركة ورس لرش المبيدات
شركة ورس لمكافحة الحشرات بالاحساء

الصفوة جروب zei

شركة المثالية للتنظيف افضل شركة تنظيف بالمنطقة الشرقية تخصصت في تقديم كافة الاعمال المنزية من نظافة ومكافحة حشرات بالمنطقة فلديها افضل الخدماتبافضل جودة واوبارخص الاسعار التي لا تتوفر الا معها كافضل وارخص شركة تنظيف بالاضافة الي خدمتا مكافحة الحشرات ورش المبيدات الامنة والفعالة علي الحشرات بجميع انواعها .. تقدم لكم اليوم افضل العروض والخدمات بخصومات هائلة يمكنكم الحصول عليها من خلال الروابط التالية

شركة المثالية للتنظيف
شركة المثالية للنظافة
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالخبر
شركة المثالية للتنظيف بالقطيف