zondag 22 januari 2017

Overal kastjes.......

Links en rechts hoor ik de mensen zeggen opruimen maar dat is eigenlijk niets voor mij.Nee ik hou van kastjes,  kleine, grote, oude en als ik er dan weer eentje vind......tja dan ben ik weer verkocht en kan ik weer verzamelen.
Laten we maar beginnen  met mijn Darwin kastje.


Vol met gevonden spulletjes uit de natuur. Een zeepaardje, slangenhuidjes, eitjes, torretjes en nog veel meer.Dan een kastje met frutsels en ook wat mooie spulletjes zoals een schaapje, oud brilletje van opa, speldenkussentjes....zelf gemaakt en nog veel meer prullaria.Het helkastje. Vroeger bij wasserijen hadden ze een helkastje en daar werden dan de gevonden   knoopjes of andere spulletjes die men in schorten of broekzakken had laten zitten ingedaan. Hier stop ik kleine dingetjes die ik soms op straat vind in.Dan .......... ja geen kastje maar een oud naai tafeltje. Mooi houtwerk en donker hout vind ik mooi. . Het komt waarschijnlijk uit Indonesië. Daar bewaar ik mijn haaknaalden in en wat andere dingetjes.
Een oud koektrommeltje maakt het plaatje compleet.


 Het kastje met oude naai spulletjes . Knoopjes, drukkertjes, oud zijden stopgaren waar vroeger de zijden kousen mee werden gestopt kortom naaispullen die je waarschijnlijk nooit meer gebruikt.


Mijn kastje met kleine boekjes van Beatrix Potters jullie weten wel van Jemima  Paddle- Duck en Mrs. Tiggy- Winkle.


Als laatste mijn theekastje.Een oude foto, een likeur karafje en glazen en weer een oud brilletje waar ik graag mijn eigen brillenglazen ik zou willen zetten maar de brillenboer durft dat niet te doen omdat het brilletje te oud en fragiel is. Een kinderschoentje in koper gezet.


Er komt nog een nieuw kastje en daar ga ik mijn mooie cadeautjes in doen die ik van dochter lief heb gekregen zoals deze muisjes .Oh bijna vergeten mijn ......maar ja dat zien jullie zelf wel. 
Dus opruimen ja dat doe ik wel.......  als het maar in een kastje past en gelukkig kunnen er hier nog vele kastjes opgehangen worden.

Vrolijke groetjes Renée


4 opmerkingen:

Ineke zei

Oh ja, ik hou erg veel van kastjes! Leuk om je verzamelingen te zien!
Fijne avond

quilting Jeannet zei

Zohooo, wat een hoeveelheid kastjes Renee, maar heerlijk, heerlijk, en ik zie heel veel van dezelfde dingetjes in de kastjes staan.

الصفوة جروب zei

شركة ماسة لمكافحة الحشرات
شركة ماسة لرش المبيدات
شركة ماسة لمكافحة الحشرات بالاحساء
شركة ماسة لمكافحة الحشرات بالرياض

الصفوة جروب zei

افضل شركة تنظيف بالقطيف تقدم خدمات نظافة متكاملة علي اعلي مستوي بدقة وجودة ومواصفات قياسية واسعار تنافسية فتعد الشركة الاولي بالقطيف لتقديم خدماتالتنظيف بجودة وسعر مثالييينفهي خير مثال لراغبي الحصول علي نظافة شاملة مع التعقيم وباسعار مناسبة

شركة تنظيف بالقطيف
شركة تنظيف منازل بالقطيف

______________________________________________________________________________________________________________________


شركة كشف تسربات المياه بالقطيف
شركة تنظيف مجالس بالقطيف
شركة تنظيف خزانات بالقطيف
شركة شفط بيارات بالقطيف