dinsdag 1 november 2011

2de hands.

Vaak hoor ik mensen zeggen dat quilten  een dure hobby is, maar ik zal jullie laten zien dat je beslist geen dure quiltstoffen hoeft te kopen om een mooie quilt te maken. Bijna iedereen heeft in zijn woonplaats wel een kringloop winkel en daar kun je op jacht gaan naar katoenen overhemden-stofjes.
Bij ons in het dorp hadden ze zelfs uitverkoop en mocht je een vuilniszak vullen voor 5 eurie.
Thuisgekomen heb ik alle overhemden gewassen, gestript, knoopjes eraf en netjes opgevouwen in een mand gedaan. Zoals jullie kunnen zien zat die aardig vol.
en ook de knopenpot mag er nu wezen. Ook bij de kringloop een paar lakens gehaald, wit en blauw en natuurlijk een patroon gezocht voor een quilt.
Het resultaat was erg leuk en hier zien jullie een oud overhemden quilt.
Hele kleine stukjes katoen die je over hebt van vorige quilts hoef je ook niet weg tedoen. Je kan er een crazy quilt van maken alhoewel ik moet zeggen dat je er zelf ook een beetje crazy van wordt. Al die kleine stukjes, maar op zich wel weer leuk dat daar weer een bruikbare quilt van gemaakt kan worden.
Conclusie met wat fantasie kom je een heel eind.

Vrolijke groetjes Renee

3 opmerkingen:

Mascha zei

Wat een leuke quilts. Maar die laatste is volgens mij een hoop werk geweest.
Groetjes Mascha

Renée zei

Hallo Mascha,

dat klopt, je ziet het op een gegeven moment niet meer zitten, maar als je dan over de helft ben gaat het wel weer. Mijn hele kleine stukjes katoen ben ik gelukkig kwijt.

Mevrouw Blommekes zei

Hele mooie quilt!