zaterdag 17 maart 2012

Oude hand werkjes en ander 2de hands spul.

Als ik op een rommelmarkt kom of bij het kringloop centrum: De Stilema rondneus, altijd ben ik op zoek naar oude handwerkjes. Zo heb ik in de loop der tijd al aardig wat verzameld. Het eerste werkje wat ik zag waren schattige klaprozen, geborduurd met één draad op heel fijn stramien en ik was er gelijk verliefd op.

Als je je eerste borduurseltje hebt gekocht ...........tja dan blijf je zoeken en ja hoor ik kwam mijn sterrenbeeld tegen. Ook weer zo fijn geborduurd, 1 draads.

In een doos tussen oude schilderijtjes vond ik dit bijzondere vogeltje, het is met zijde geborduurd en het komt uit Engeland.


Ook losse kantjes en oud naaigerei ben ik aan het verzamelen en al die oude frutsels heb ik in twee kastjes gestopt en ja hoor de kastjes zijn ook bij de kringloop winkel gekocht !


Ik heb er nu 7 en ik heb er twee op de kiek gezet..........schellenkoorden.


Oude spulletjes vind ik super tof om te verzamelen en als eerste een oude schietspoel


Ook spulletjes die geen betrekking op het quilt gebeuren zijn zeer welkom in huisje weltevree .

Onze adellijke kater.

oude haasjes.

Natuurlijk mijn blauw kast met achterin een oud Frans servies


Wat ik dus allemaal verzamel, het een is nog leuker dan het ander, zo zijn er nog merklappen, oude foto's waar mijn bet - betovergrootmoeder nog op staat. De lijstjes............kringloop.

Kortom een hoop herinneringen en vervlogen tijd  en ik ben blij dat al die uren die in het borduurwerk zijn gaan zitten, niet verloren zijn gegaan.

Volgende keer laat ik jullie de merklappen zien.

Vrolijke groetjes Renée


6 opmerkingen:

Johanna Zweden zei

O wat zou ik graag met jou heerlijk willen loppisen , wat een schitterende dingen heb je op de kop getikt, die kater wat schitterend.
Ik kijk uit naar de zomer dan kan ik weer heerlijk op mijn scooter de buurt afreizen, en ze weer allemaal aan doen.
Jij zou het heerlijk vinden in de UK want daar zijn heel veel 2de hand-winkels, mis ze elke dag nog
Wat hebben je mooie dingen
verzameld

Nu het was het genieten op de vroege zondag morgen

Groetjes en een fijn zondag joke

Cisca zei

Wat leuk, al die oude dingen. Dat Franse servies, prachtig!
Groetjes, Cisca

Liesbeth Wessels zei

We kunnen wel bij jou komen winkelen. Ik ben ook dol op rommelmarkten en kijk ook altijd naar oud borduurwerk en gegrafeerde glazen en ik bekijk altijd de boeken, je weet maar nooit..... groeten van liesbeth

conny's quilts zei

Wat een geweldige verzameling heb je al! Misschien wil je dan ook wat met mij ruilen Renée...? Ik heb oud garen op karton en klosjes op het ruilblog gezet.....

marion zei

wat een heerlijke verzameling en wat bijzonder om te delen met ons......

Ineke Hulzebos zei

Renée, wat leuk die oude spulletjes! Ik ben er ook een grote fan van, alleen ik spaar ze maar niet, heb zo al veels te veel rommel. Trouwens, die laatste foto met de schilderijtjes, staat 1 grote foto er op, die lijkt heel veel op een foto van mijn moeder, toen ze 12 jaar was, met haar familie. Lieve groetjes, Ineke