maandag 16 april 2012

Waarom het quilten er een beetje bij in schiet.

Als kind was ik helemaal gek van water, ik woonde in Den Haag en ging vaak naar zee. Nu woon ik heel dicht tegen de rand van de Veluwe, water en alles wat er in en om leeft is een echte passie van me geworden. Geen zee hier, maar wel mooie plassen en vijvers waar van alles in en om leeft.
We hebben onze tuin dan ook helemaal ingericht voor de vijver bewoners zoals kikkers, salamanders, padden en voor haar land gasten , egels, vogels, muisjes en ander klein kruipend spul.


Veel planten en bloemen voor de bijen en vlinders en natuurlijk ook voor ons eigen genoegen. Onze tuin heeft het label tuin reservaat van de Vara vroege vogels gekregen. Op mijn kikkerpretblog kun je mee struinen.

Omdat ik ook verschillende kikker poelen en vijvers monitor voor de Stichting RAVON ben ik vaak op pad. Het toffe is dat ik veel zie onderweg en niet alleen kikkers. Als ik in het gebied rondom de vijvers bezoek, loop ben ik altijd zeer voorzichtig want in het gras ligt wel eens een ree jong. Omdat ik mijn camera altijd aan heb staan kon ik dit kiekje vlug maken en gelijk weer verder gegaan. De moeder zal in de buurt zijn geweest , dus niet storen.


Veel libellen zie ik bij de vijvers, van larve tot libelle.Ook deze familie kom ik regelmatig tegen.


 Veel kikkers, padden en salamanders natuurlijk
en dit paartje ringslangen.


Quilten is mijn hobby maar zo struinen door de bossen en uren lang langs de waterkant zitten is mijn grote passie. Nu begrijpen jullie waarom ik in het voorjaar en de zomer zo weinig aan mijn blogs doe. Renée is vaak op pad, struinen in de natuur.

Vrolijke groetjes Renée


7 opmerkingen:

marion zei

wat een prachtige foto's. Ik snap dat je zo geniet.........

Ineke Hulzebos zei

Heel erg mooi, bedankt dat wij mogen meegenieten.
Groetjes

quilting Jeannet zei

Wta een prachtige foto van dat reetje renee, dat hoop ik nou ook nog eens tegen te komen. Dat is inderdaad genieten.

Terray zei

Wat een prachtige natuurfoto's Alleen die ratelslangetjes zou ik niet willen tegen komen hoor brrr.
Lekker van genieten hoor!!

Groetjes
Tertia

conny's quilts zei

Wat een geweldige hobby en zulke leuke foto's ,dank je wel

Merel zei

Ik vind je vijver geweldig. Daar zie je vast van alles vliegen en kruipen. Met recht een reservaat. Vroege vogels vind ik ook zo'n leuk programma. Je verteld mooi, zo zelfs dat ik wel eens mee zou willen struinen met je als ik zou kunnen.

Anoniem zei

Geweldig die foto's. Alleen daar kan ik al een tijdje zoet mee zijn. Dan kan ik ook begrijpen dat je er zoveel tijd aan besteed, aan je passie. Heerlijk om in deze tijd zoveel mogelijk in de natuur te zijn. En alles groot zien worden nu. Veel plezier!

Lieve groetjes Debby