zondag 8 december 2013

Tussen het quilten door....een bos schonen.

Weer of geen weer  weer, het schonen van een stuk bosgebied gaat gewoon door. Dit stukje jeneverbes bos dreigde teloor te gaan door wildgroei van prunus en berk. Jeneverbes is beschermd en in dit bos leven veel levendbarende hagedissen, adders en ringslangen en ik mag dit stuk onderhouden.
Het is een mooi gebied en gisteren kreeg ik hulp van de scoutinggroep die van dit terrein gebruik mag maken.
Op verschillende plaatsen lag nog een beetje sneeuw maar dat mocht de pret niet drukken en de koters werkten hard door.

Na afloop hebben we in het clubgebouw, bij het haard vuur dat helaas niet goed wilde branden, thee gedronken met als lekkernij peternoten.


Hoe krijg je een vuur met te nat hout goed aan het branden.......de stofzuiger . Niet laten zuigen maar laten blazen en binnen no time brandde het vuur als een fakkel.Het schonen van het terrein schiet op en ik heb gezien dat er jonge jeneverbes groeit dus we gaan de goede kant op.

Nu denken jullie vast ......die zit weer de hele dag in het bos, maar nee hoor het quilten gaar gestaag verder. Hoewel ik een Baltimor quilt super vind om te maken is het een heel gepriegel.
De blokjes zijn 6,5 bij 6,5 inc.en de rechte stukjes gaat nog wel maar de rondingen...poeh! Iedere donderdag komen Karola en Anita en ik bijelkaar en werken we aan onze Baltimors.Vier blokjes gedaan, moeten nog wel opgenaaid worden nog 12 te gaan en dan niet te vergeten dat ik nog 2 Baltimors heb liggen waar ik aan werk en dan nog mijn scrab blokken..
Tot slot nog een collage van onze Show and Tell van onze quilt groep "De Pinsterbloem". Er zijn weer schitterende quilts gemaakt en de stemming was zoals altijd....opperbest.


Zo jullie horen ...geniet ik volop in de tijd tussen wakker worden en naar bed gaan.

Vrolijke groetjes Renée

5 opmerkingen:

Ineke Hulzebos zei

Prachtige foto's Renee, altijd weer genieten van je verhalen over de natuur. Mooie blokken van je Baltimore, gezellig samen maken met de 2 dames!
Je hebt een mooie compilatie foto gemaakt van de ochtend van De Pinksterbloem-dames.

Liefs, Ineke

Quibi zei

Wat een prachtige blokken!! En wat een goed werk zo in het natuurgebied.

Marjo B-W zei

Wat een prachtige natuurfoto's!! Hoewel ik sinds een paar maanden ook aan de rand van een bos woon, zie ik alleen maar vogeltjes (wel veel verschillende) en eekhoorntjes. Ik moet er nog echt op uit gaan! En leuk dat de scouting zo goed meegeholpen heeft met het opschonen van je gebied.
Groetjes, Marjo B-W

annette zei

Hallo, wat een prachtige natuurfoto's ! Een hele andere vraag: is er nog plaats bij jullie quiltgroep? Het lijkt me een hele gezellige groep.
Groetjes, Annette

Renee Posthuma zei

Hallo Annette,
Ja hoor er is nog plaats.
Als je me een mailtje stuurt laat ik je het een en ander weten.
rverhaar@upcmail.nl