woensdag 16 april 2014

Quilten en de natuur......

en het idee hebben dat de dagen steeds vlugger gaan maar dat zal wel te maken hebben met het ouder worden. Bijna elke dag struin ik door de bossen en daar geniet ik enorm van. Er is zoveel te zien en ik kom zoveel wild en ander klein gedierte tegen dat ik blij ben om in deze tijd te leven en ik al dat moois op de kiek kan zetten. Van rosse woelmuis tot zwarte reebok, de natuur is prachtig.Met het quillten is het juist andersom. De Civilwar tijd was niet zo fijn het was tenslotte een oorlog maar de quilts uit die tijd vertellen mooie verhalen. De stoffen waren schaars en bijna niet te betalen en veel soldaten kregen quilts mee van huis om zich warm te houden.
Die tijd intrigeert me buiten gewoon en ik heb al verschillende quiltboeken aangeschaft . De laatste aanwinst is  Civil War legacies 11 een tof boek met kleine quiltjes.Waarom het me zo aan trekt...... wie zal het zeggen de vrouwen uit die tijd die het beslist niet gemakkelijk hadden, de slaven , de mannen aan het front, verhalen uit een ver verleden en quilts uit die tijd die nog te maken zijn.  Stoffen durven  combineren, geen mooie series maar allegaartjes bij elkaar en dan toch een mooie quilt krijgen. Dat is het doel denk ik.


Dan ga je natuurlijk gelijk aan de slag en de Bom van Barbara Brackman pas hier helemaal bij. Het eerste blok is klaar en de andere zijn in de maak.


Er zijn nog meer blokken die ik aan het maken ben...... Mijn ruit quilt is gepannen op mijn frame en ik moet zeggen het quilten gaat fantastisch daarop.


Ook het breien ligt niet stil en de eerste wintersjaal is klaar en ik gebruik hem vooral 's avonds en 's morgens We hadden vannacht nachtvorst en dan 's morgens in mijn pyama en ochtendjas, kopje koffie en dan die lekkere warme sjaal...dan kan je dag niet meer stuk. En als laatst natuurlijk .....iedereen hele fijne paasdagen met super mooi weer.


 Vrolijke groetjes Renée


 

6 opmerkingen:

Francien zei

Je bent een duizendpoot Renee....je maakt prachtige natuurfoto`s en ook je blokken zijn prachtig genaaid...ook ik heb bewondering voor die vrouwen van vroeger die de mooiste quilts maakten..nu gaat bij sommigen niets meer zonder mallen...dure stofjes en rolmes en mat... tijdschriften en quiltboeken..naaimachines die het haast alleen doen....maar gemak dient de mens en ook ik maar daar natuurlijk gebruik van....maar die vrouwen van vroeger alles met het handje misschien...petje af...toch?! geniet altijd van je prachtfoto`s op Fb....groetjes Francien.

Ruud's natuurblog zei

Leuk dat je weer begonnen bent met je blog. Ziet er erg mooi uit, met name de header. Liefs Ruud.

Ines zei

Mooie quilt, zal blij zijn als ik ook weer met mijn lapjes kan spelen.

Groetjes
Ines

Ineke Hulzebos zei

Prachtige natuur, mooie blokken. Heb weer zin in onze bijeenkomst volgende week.

Liefs, Ineke

Guusje, zei

Wat een mooie foto's en wat ben je een mooie quilt aan het maken. De opgespannen quilt is ook al zo mooi. Veel quiltplezier.

Tilly zei

Mooi blog Renee, en de poezenverhalen zijn onweerstaanbaar. groetjes Tilly