zondag 1 maart 2015

De nieuwe Quilt Bee....en Gijs het vogeltje

Ja we hebben een nieuwe Quilt Bee in ons dorp en we noemen ons de Hexagonnen want zeg nu zelf....je kunt met ons alle kanten op en dat bedoel ik in postitieve zin. We zijn super gezellig, hulpvaardig, creatief en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.

We komen één keer in de veertiendagen bij elkaar in een oud kerkje met mooie glas in lood raampjes.


Een oude bimbam klok zegt ons hoe laat het is maar daar letten we niet zo op.We hebben ieder onze eigen werkjes en niets hoeft....alles mag is ons motto.
Van links naar rechts Henny....Ellen....Evelien....Jeanne...Betty...Michéle


En van rechts naar links Joke en Ineke 


Michéle is bezig met een hexagon quilt


Evelien met sterretjes en zoveel meer

Betty met het vogeltje en vlindertjes van restjes stof


Ellen en Henny zijn bezig met een prachtige quilt van Rietje Slagmaat waarvan ze de laatste rand voor aan het maken zijn.Ellen is ook nog haar kerstquilt aan het doorpitten.


Jeanne is bezig met haar poezen quilt


 Ze heeft de mooie stofjes bij Bep in Hall gekocht.

Ineke is bezig met een applicatie quiltje


Er wordt niet alleen maar gequilt  men is creatief op allerlei gebied. Ineke maakt prachtige poppenhuizen en quiltwinkeltjes, foto volgt, en Evelien heeft een sprei gebreid van restjes sokkenwol...super mooi is die geworden. Ze maakt er nog een achterkant tegen en dan knoopt ze de sprei, om de lagen vast te zetten.Moi is bezig met Gijs het vogeltje en één blok is klaar . De andere elf blokjes kunnen ook genaaid, geborduurd kortom vast gefrut worden. Soms zijn het zulke kleine stukjes die ik moest maken vooral bij het blok met de meloen.


De pitjes zijn zo ietepieterig en zo jullie zien moeten er nog pootjes, takjes geborduurd worden en Gijsje spuugt het pitje uit dus dat moet ook nog duidelijker worden.


Februari de maand van de liefde


Mei de bloemetjes maand. De rest zien jullie natuurlijk zodra ik weer wat verder er mee ben. 

Natuurlijk is er buiten het quilten de natuur en zodra het kan ga ik er op uit.... bij de eekhoorns, in het bos of de waterkant het maakt niet uit als het maar buiten is. Volgens mij ben ik in mijn vorig leven nooit buiten geweest en daarom.....

Dan zijn er natuurlijk de eekhoorns die iedere dag gevoerd worden. Ze doen het goed, blijven op het terrein en ik heb het afgelopen jaar geen dode eekhoorns meer gezien en dat was de opzet van het project dus na één jaar kan ik zeggen....geslaagd en we gaan door.


Nu het voorjaar begonnen is en de natuur weer volop tot leven komt, het quilten met elkaar zo gezellig is hebben we genoeg om te genieten......of niet dan?

Vrolijke groetjes Renée

5 opmerkingen:

Ineke zei

Leuk clubje bij elkaar. Veel plezier

Dia Borst zei

Wat een gezelligheid zeg maar je begrijpt hoop ik dat ik heeeeeel graag zou willen weten waar het poezen patroon van is want die vind ik wel heeeeeel gaaf😃

Dia Borst zei

Wat een gezelligheid zeg maar je begrijpt hoop ik dat ik heeeeeel graag zou willen weten waar het poezen patroon van is want die vind ik wel heeeeeel gaaf😃

Anoniem zei

Wat een gezellige blog. Mooie foto's en mooie dingen laat je zien. Groetjes Wilma

Ada Kopitopoulou zei

Wat gezellig. Mooie werkjes allemaal. De sprei is prachtig!!