maandag 13 februari 2012

Onze WitjeOnze witje, onze snoezige zwarte snoezenpoes met haar hang buikje dat op een rokje lijkt en Witje heet.

Onze kater Karel is zeer sociaal en nadat hij van Spanje naar Nederland was verhuisd miste hij toch het gezelschap van zijn harige vriendjes.

Nu hebben wij bijna alles 2de hands in huis, dus vonden wij dat Karel een vriendinnetje mocht hebben, maar wel eentje uit het asiel.

Tjonge wat een hoop keus, van tijgertjes naar rode en zelfs een witte kat zaten in een grote ruimte ons aan te kijken. In een hoekje zat een zwarte kat erg angstig te wezen. Ze was niet moeders mooiste maar we vielen als een blok voor haar.

Witje mocht mee naar huis. Karel was blij , heerlijk een ander poezen beest waar hij achter aan kon rennen. Witje vond het maar niets en kroop op de kast waar ze met tussenpozen. vier dagen heeft gezeten.


Uit eindelijk begon ze een beetje te wennen en zich thuis te voelen. Ze is een stille vogeltjes jager. Ze kan heel lang wachten en dan hup weg vogeltje en muisjes vindt ze niks.

Ze loopt met ons mee als we een rondje lopen. Karel een beetje waggelend en Witje met haar hangbuik rokje .

Als er visite komt gaat ze stilletjes naar boven en komt pas beneden als de meute weg is.


Ze heeft haar eigen plekjes in huis, eet niet uit haar bakje maar haalt met haar pootje de katten brokjes er uit. Ze snurkt en gebruikt het vloerkleed als krab paal. Maar we houden als een zak van haar, ze is onze lieve zwartje poezen muis.


Vrolijke groetjes Renée

7 opmerkingen:

quiltingmieke zei

piep, zo fijn dat jullie gekozen hebben voor de meest bescheiden poes, die hebben het hardsteen thuis nodig en die heeft zezeker bij jullie gevonden

dikke knuf van een poeze gekke mieke

Johanna Zweden zei

Heerlijk die foto´s van de poezen, en altijd fijn om te lezen dat ze een goed tehuis hebben.

Wij zijn ook door de eerst poes Hoover geadopteerd , en toen hij ten hemelen ging op zijn 23ste, heeft Simba ons geadopteerd, en we zijn heel blij met hem

Happy Valentine

Anoniem zei

Mooi om te lezen dat het niet moeders mooiste is geworden, juist die zijn het mooist als ze een beetje anders zijn. Prachtige foto's van poezen muis.

Warme groetjes Debby

Sabine Hoogkamer zei

Renee, wat leuk om je verhaaltjes te lezen over je poezen beesten. Dit keer Witje, schattig meisje deze tante.

Ook wij halen allen maar dieren uit het asiel of via de herplaatsingsdienst.

Meestal kiezen wij ook de "kneuzen".
Ik heb een keer een hele bange poes geadopteerd die al 3 jaar in het asiel zat. Ze blaasde naar iedereen en ze stonden al op het punt om haar in te laten slapen.
Ik vond dat dit leventje een kans verdiende en hebben haar meegenomen. Het heeft ruim 1 jaar geduurd voordat we haar vertrouwen hadden gewonnen. En het geeft zo'n heerlijk gevoel als zo'n beestje toch een goed leven mag hebben.

Groetjes, Sabine

Liesbeth Wessels zei

Heerlijk een zwarte poes die witje heet ...... groeten van liesbeth

Mascha zei

Wat een leuk verhaal om te lezen over Witje.
Onze poezen komen ook uit het asiel.
Groetjes Mascha

Renée zei

Wat fijn dat jullie mijn schrijfsels over de poesjes zo leuk vinden. De laatste in de rij is onze stoere zieke Gait.

Vrolijke groetjes Renée