zaterdag 18 februari 2012

Onze zieke kater Gerrit of wel Gait


Soms gaan katten wel eens op zoek naar een nieuw huis en zo'n kat is Gait.
In de tuin hadden we een klein kastje staan en op een dag lag daar een rode kat in. Nu moeten katten wel eens uitrusten van al hun bezigheden, dus dacht ik , och blijf maar even lekker liggen.


Na uitgerust te zijn ging de kater weer op pad en het leven ging weer verder.
De kat kwam toch weer terug en om een lang verhaal kort te houden , het kastje werd zijn bedstee.
Natuurlijk word je gevoelige snaar geraakt en vind je het fijn als een kat jouw home uitkiest om te blijven wonen, dus werden voer en water bakjes neergezet en de kat was heel tevreden.


De kat kreeg zijn naam, Gerrit en gauw werd het Gait.
Gait mocht naar binnen en voelde zich best op zijn gemak tussen de twee andere wollen bollen Karel en Witje.
Omdat we wilde weten of Gait een huis had, zijn we met hem naar de dieren gegaan en aan Gait zijn chip konden we zien dat hij ergens anders woonde
maar daar voelde hij zich niet meer op zijn gemak en dat klopte ook wel. Een scheiding en overdag en 's nachts alleen thuis, daar voelde Gait zich niet zo bij op zijn gemak.
Gait mocht van zijn vroegere baasje bij ons blijven en we waren super blij want je hecht je gauw aan zo'n harig wezen. Hij kreeg zijn eigen mandje


met een warm quiltje maar zoals bij bijna alle katten, kroop hij weg in het grote quilt werk.

Twee weken later sloeg het noodlot toe en Gait rende de straat over en kwam onder een auto. Gait wilde zo graag terug naar zijn nieuwe huis en de buren vertelde ons dat hij dat kruipend deed. Gauw naar de dieren arts en de diagnose luidde, kneuzingen en een gebroken kaak dus voorlopig geen brokken. Hij kreeg een instant dieet en lustte dat graag en hij knapte na een tijdje weer op.


Op een dag zakte Gait door zijn pootjes en kon niet meer lopen, en je kon zien dat hij veel pijn had. De dieren arts kon zijn hartje bijna niet volgen zo snel klopte het en na onderzoek bleek dat Gait een hart kwaal had.
De dieren arts gaf hem niet lang meer en Gait kreeg tabletjes voor zijn hart. Vier dagen zijn we met hem in de weer geweest. Heel voorzichtig instand dieet in zijn bek gedruppeld .
Na de vierde dag begon er weer wat leven in Gait te komen en hij begon uit zich zelf te drinken. Gait knapte weer op.


De hart kwaal zal nooit over gaan. Omdat Gait graag bij mij op de zolder het quilt gebeuren volgt, draag ik hem twee trappen op en twee trappen af.
Hij krijgt elke dag een tabletje en hij laat het toe dat ik deze geef. Hij gaat niet zo veel meer naar buiten en slaap veel en lang. Hij vindt het heerlijk als we elkaar kopjes geven en spint dan hardop. Hij vind het leuk om met zijn tanden aan mijn haar te trekken, af en toe zijn nagels in mijn vel te zetten maar, natuurlijk niet voor voor echt. We zijn blij dat we hem hebben en dat hij ons en ons huis gekozen heeft als zijn HOME, onze grote zieke Gait.


Vrolijke groetjes Renée

5 opmerkingen:

Johanna Zweden zei

Als ik dit lees word ik altijd zo blij dat mensen , zo een kat een nieuw tehuis geven, ook zijn wij zo aan onze eerste kat gekomen, en Simba hebben we uit het asiel gehaald.

Is een schitterend kat

Renée zei

Ja Johanna,hij kwam zag en overwon nu weet ik de reden. Hij wilde eindelijk verzorgd worden en dat vroeg hij op zo'n lieve manier, dat kon ik niet weigeren. Meer smaakjes hebben we niet dus ik zal of kippen of een varkentje moeten aanschaffen om over onze lieve beestenboel, op het blog te kunnen blijven schrijven.

Fijn weekend en vrolijke groetjes Renée

joke keuninx zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
joke keuninx zei

wat een lieverd zeg !

fijne zondag groetjes joke

Anoniem zei

Wat een prachtige poezebeestje. Ontzettend lief koppie zit erop.

Mooi dat ze een fijn huis heeft gevonden bij jullie, vol liefde en warmte.

Warme groetjes Debby