maandag 12 mei 2014

Uit een ver verleden......

of nog niet zo oud maar voor ons wel  een goede koop. Hij zit heerlijk en in een kringloop winkel gevonden. We houden niet van heel nieuw en we kopen altijd onze spulletjes tweede hands. Meestal verzin ik er hele verhalen bij en zo ook bij de oude stoel.
Hij stond natuurlijk bij de hout of kolenkachel en moeders zat na een dag hard werken, sokken  te breien voor manlief en hun 12 koters....
Bij ons staat die bij de open haard en niet na een dag hard werken maar gewoon omdat ze zo lekker zitten worden de sokken nu in de nieuwe, oude stoel gebreid.Op weg naar de kringloop zijn we ook even bij de aardbeien boerderij in Oene langs gegaan.
Ze hadden een opendag en het begin van het aardbeien seizoen. Heerlijke aarbeien en een potje scharrel advocaat meegenomen. Ze hebben een leuk winkeltje waar je producten gemaakt van aarbeien kunt kopen en je kunt er zelf aarbeien plukken.
Op weg naar huis kwamen we deze hazen nog tegen één vrouwtje met drie mannetjes en daar kan ik nu uren naar kijken....maar ja toch maar het hazepad gekozen om door te gaan met het quilten.
Het baltimor quiltje schiet al aardig op. Nog drie blokjes en dan kan die inelkaar gezet worden.


Dan natuurlijk mijn blokken quilt die ik aan het doorpitten ben. Helaas vindt onze witje het een fijne quilt en zodra ik er aan wil werken.....juist.


Ze lijkt wel veel op Pi vinden jullie ook niet?


Behalve het patchen en quilten natuurlijk ook de tuin een beetje bij houden. Heel klein beetje maar want onze tuin is voor de kikkers, vogels, eekhoorns en wat zo meer.

Als laatst....lievevrouw bedstro is er weer. Een kruid dat vroeger in stromatrassen werd gestopt. Als dit kruid droogt gaat het heerlijk ruiken en ieder jaar droog ik weer bosjes en hang ze overal in ons huis.


Zo en nu maar even een hazeslaapje en dan weer aan de slag met alle leuke dingen die ik nog wil doen en maken......


oja.....voor het avondeten hoef ik niet te zorgen...koken doe ik nooit dat doet Ruud altijd. Makkelijk toch!
Vrolijke groetjes Renée


8 opmerkingen:

Conny's-blog zei

Wat een gezellig blogje, van alles wat quilten en prachtige foto,s weer...........liefs.Conny

Tilly zei

Wat een mooie foto's weer, en de aardbeien zien er heel lekker uit. Veel plezier met het quilten.
groetjes

Willeke zei

Geweldige stoel! Staat daar ook prima.
Leuk te horen dat jij ook nooit kookt. Ikke voor het laatst in 1984.
Als manlief niet thuis is, ga ik uit eten (des noods in het ziekenhuis)
groetjes,

Rennie zei

Hai ik ga je volgen. Op FB geniet ik altijd zo van je mooie natuurfoto's. Prachtige quilts heb je al gemaakt en heb je onder handen. Dat je nooit hoeft te koken. Wat een bofkont ben je! En dan je hazen-pech-verhaal. Haha ik moest stiekem wel even lachen.

Ruud Faolan zei

Mooi blog met prachtige foto's. Van oude stoel tot oude man in de keuken.

Dia Borst zei

Oooo ik ga morgen gelijk naar de kringloop! :-)

quilting Jeannet zei

Leuk blogje hoor Renee, ik geniet altijd van je foto,s zou het zomaar zelf hebben kunnen schrijven! heerlijk herkenbaar. Behalve dat doorquilten.....hahaha

Ineke Hulzebos zei

Bof jij even met zo'n man, die iedere dag voor je kookt. Gezellig blogje Renee!

Liefs, Ineke