dinsdag 29 juli 2014

Schaapjes aan de muur en de kipjes in de maak.

Heerlijk als je zoveel leuke dingen hebt om te doen. Allereerst natuurlijk het eekhoorn project waar ik aan begonnen ben. In het voorjaar kwamen in onze tuin eekhoorns hun voer halen en moesten daarvoor een drukke weg over. Toen ik zag dat er eentje door een auto was geraakt ben ik gaan kijken waar de eekhoorns hun leefgebied hadden en dat was op een oud kerkhof.


Omdat dat daar niet genoeg voer was en er zwangere vrouwtjes bij waren hebben we in overleg met de gemeente en de beheerder een plan bedacht om de eekhoorns op het kerkhof te houden. We hebben voerkasten opgehangen en onder de bomen voer gelegd en het werkte. De eekhoorns kwamen niet meer in de tuin.


Er zijn jonge eekhoorns geboren en zijn ondertussen al weer zelfstandig. Ik blijf de voerkasten vullen en help de eekhoorn zo straks de winter door.

Natuurlijk zijn er ook andere mooie natuurmomentjes die ik vastleg....en dat is genieten puur sang.

                           

En het quilten.....jullie vragen je natuurlijk af doet ze het nog wel......? Ja hoor en zelfs een beetje meer op dit moment. Samen met mijn vriendin hebben we een schaapjes quilt gemaakt


 en ben ik nu twee quilts nog aan het doorpitten.De folk-art quiltjes vind ik op het ogenblik geweldig en ik ben nu ook  bezig met een kippenquiltje in 3d natuurlijk


en daarna...oh wauw geweldig is die Bertie's Year wat een droppie van een patroon en met zachte wollige stofjes die ik bij Bep heb gekocht  wordt het vast een super quiltje. 12x Bertie met hoedjes en bloemetjes op zijn kop. Het patroon zag ik in Amerika en had het binnen 2 weken in huis en ik laat er maar twee patroontjes zien hoor anders is het niet meer spannend.


Als laatste nog een kiekje in ons "truttenkabinet". Foto's uit de goede oude tijd en van mijn broer kreeg ik een foto van mijn ouders....jong...verliefd...en prachtig om te zien en ik had nog een mooie lijst en dat maakte de foto nog mooier. Onze kinderen vielen er ook voor en nu ga ik ze laten afdrukken voor ze.
Ook een foto van mijn opa van moederskant. Hij is niet oud geworden maar 30 jaar. Hij droeg altijd een Lou Bandy hoedje en dus ook op de enigste foto die er van hem is. In ons dorp hebben we een antiek groothandel en bij Arend ben ik naar zo'n hoedje op zoek gegaan en.....gevonden. Het stro hoedje hangt nu boven de foto van mijn opa en zo is het plaatje compleet...toch.Oja en  voor het zwarte grote vlak, de televisie, een quiltje gehangen.

Tot de volgende keer maar weer en vrolijke groetjes Renée 

3 opmerkingen:

quilting Jeannet zei

Renee, wat zijn die oude foto,s ontzettend leuk zo, daar denk ik ook over, ik heb mijn familiechronologie op een tafeltje staan, maar zo aan de muur is ook erg aantrekkelijk, mooi he die oude foto, van vervlogen tijden, daar kan ik zo van genieten.

Renee Posthuma zei

Ja Jeannet ik geniet als ik zo naar mijn voorouders kijk, de kleding die ze droegen en het verschil in stand, moederskant arme wevers, vaderskant rijke herenboeren en dat kun je weer zien aan de sieraden die ze droegen. Soms wil ik zo wel in zo'n oude foto stappen en hun leven eventjes volgen. maar ja mijmeren is ook leuk...toch?

Johanna Faber zei

Wat een mooi foto´s sterkte met de eekhoorns,

Wat een schitterende handwerk en wat leuk zo die foto´s

Groetjes uit Zweden