maandag 12 januari 2015

Met z'n alle op vakantie


en dan praat ik over vroeger...lang geleden. We woonden aan de kust en we hadden een groot gezin. Iedereen was er altijd welkom en in de zomer gingen we met z'n alle kamperen in het bos. Niet op een camping.....maar echt midden in het bos. Mijn moeder en oma wilde niet in een tent slapen en mochten bij boswachter Kruis en zijn vrouw logeren. En Ben Kruis droeg altijd zijn geweer over zijn schouder en een sigaretje tussen zijn vingers.Wij en dat waren dan mijn vader, moeder, oma, 6 koters en de vrienden van die 6 koters want die mochten ook mee moesten dus naar de plek van bestemming. Hoe doe je dat nu, je woont aan de kust hebt maar één auto en de hele meute moet naar de Veluwe.
Veel bagage, tenten en kleding en Tim onze hond moest mee en dat kon dus nooit in één keer.
Voor we vertrokken moesten we dan ook 4 onderbroekjes, twee hempjes, 3 blousjes en 2 paar sokken aan trekken en je laarzen in je handen dat scheelde een hoop in bagage.
Het kwam er op neer dat mijn vader etterlijke keren op en neer reed  en als dan alles over was begon de pret.


 De tenten werden opgezet. Uit het bos werd hout gehaald en er werd een tafel en stoelen gemaakt. Een gat werd gegraven want ja de familie moest ook wel eens een keertje nodig naar de toilet en daarna was het genieten.
 Lange wandelingen met Ben Kruis de boswachter, wild kijken en natuurlijk in de korenvelden spelen die aan de rand van het bos lagen.

Van het gemaaide koren werden nog schoven gemaakt en we hadden nooit last van teken. Mijn moeder leerde me op onze wandelingen  welke planten er groeide en daar heb ik nog steeds veel profijt van.
Dit hebben we zo vele jaren gedaan en met een immense glimlach herinner ik me de geweldig leuke en mooie vakantie's uit mijn jeugd. Zo heb ik de natuur in al zijn pracht en kracht leren kennen en ik ben mijn ouders daar nog steeds intens dankbaar voor.

Vrolijke groetjes Renée

6 opmerkingen:

Martine zei

Wat moet jij een heerlijke jeugd gehad hebben.

Dia Borst zei

Wat een super vakanties!

els b zei

Herinneringen om te koesteren!

quilting Jeannet zei

Wat een heerlijke foto,s zo, diegene kon dus toen ook al fotograferen, ik heb niet zulke mooie sfeervolle van mijn jeugd.

conny's quilts zei

Wat een heerlijke vakanties moeten dat zijn geweest. De pret straalt af van die mooie foto's. Het is duidelijk waar jij je liefde voor de natuur vandaan hebt!

Shirley zei

Wat een geweldig verhaal, doet me denken aan onze vakanties.